Känner ni svårigheter med frågor inom till exempel ekonomiskt bistånd, missbruk, insatser till individ- och familj eller funktionsnedsättningar? Låt oss hjälpa till att reda ut begreppen och bistå med rådgivning och stöd inom socialrätt.

Vi kan fungera som handläggarstöd, både löpande och i specifika ärenden vid beslutsfattande och överklaganden. Vi utför både längre och kortare uppdrag i frågor som rör exempelvis socialtjänstlagen, LSS eller LVU.

Exempel på tjänster vi kan erbjuda:

  • Rådgivning per telefon och videokonferens
  • Rättsutredningar
  • Hjälp med beslutsstöd och överklaganden
  • Granskning av kommunala riktlinjer och delegationsordningar
  • Råd vid ansökan om insatser och överklaganden av beslut
  • Råd vid ansökan om tillstånd hos IVO för enskild verksamhet enligt SoL eller LSS

Ramavtal med SKL Kommentus Inköpscentral

För er som är medlemmar i SKL finns nu möjligheten att avropa juridiska tjänster från oss genom ett nationellt ramavtal. Läs mer om det här.  

Rådgivningsavtal Flex

Ett smidigt och flexibelt rådgivningsavtal som gör det enkelt att avropa rådgivning löpande. Läs mer om Rådgivningsavtal Flex här.

Kompetensutveckling och Fråga juristen

Är ni flera som är i behov av kompetensutveckling? Eller saknar ni ett juridiskt bollplank? Vi både skräddarsyr kurser helt efter era önskemål och ger juridisk rådgivning direkt via mejl.

Så tycker våra kunder

”Vi på handläggarenheten i Ljusdals kommun har förmånen att ha Finn Kronsporre som juridisk rådgivare inom socialrätt. Ett mycket uppskattat handläggarstöd för oss som arbetar inom SoL och LSS, ingen fråga verkar vara för svår för Finn och vi får klara besked.”

Margareta Nybom Persson, Verksamhetschef - Handläggarenheten, Ljusdals kommun

”Ni på JP är verkligen ett toppengäng! Alltid trevliga och alltid svar på kniviga frågor”

Pernilla Varg Malmberg, 1e socialsekreterare - Halmstads kommun